Dekan’ın Mesajı

Değerli Öğrencilerimiz,

Oldukça zor bir sınav sürecinden geçtikten sonra İYTE’yi kazanarak aramıza katıldınız. Sizleri ve sizi her durumda koşulsuz destekleyen ailelerinizi tebrik ederim.

Mühendislik fakültemize bu yıl 495 öğrencimiz yerleşmiş, kontenjanlarımızın tamamı dolmuştur. Bu sayı İYTE’ye giren toplam öğrenci sayısının %57,8’ini oluşturmaktadır. Mevcut 10 Bölümümüzün giriş sıralamasında bir önceki yılın sıralamalarına göre %30’un üzerinde artış gözlemlenmiştir. Bu iyileşmenin artarak devam etmesi için hep beraber çalışacağız.

Bunun yanında Türkiye’nin bilimsel gelişim sürecine katkıda bulunacak lider bilim insanları yetiştirmek ve katma değere dönüşecek bilgi üretilmesinde başrol oynayacak araştırmalar yapmak misyonlarıyla kurulan İYTE, araştırma performansında birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak devlet üniversiteleri arasında 4’üncü, devlet ve vakıf üniversiteleri toplam sıralamasında ise 7’nci sırada yer aldı.

Mühendislik Fakültesinde görev yapan öğretim elemanlarımız, dünyanın saygın ve yüksek etki faktörlü dergilerinde yaptıkları yayınlar, aldıkları atıflar, desteklenen araştırma projeleri ile Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri arasında bulunmaktadır. Altı bölümümüz MÜDEK akreditasyonuna sahip olup iki bölümümüz de akreditasyon alma aşamasındadır.

Fakültemizin mezunlarının başarılarını memnuniyet ve gururla takip ediyor, öğrencilerimize derslerinde ve çalışmalarında başarılar diliyor ve mühendis adaylarını iyi bir öğrenim tecrübesi kazanmak adına Dekanı olarak görev yapmaktan onur duyduğum İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi’nin mensubu olmaya davet ediyorum.

Mutluluk ve başarı dileklerimle…

Prof. Dr. Mustafa M. DEMİR

Mühendislik Fakültesi Dekanı