25 Aralık 2012

Türkiye İnovasyon Haftası

Türkiye İhracatçılar Meclisince hazırlanan ve Yüksek Planlama Kurulu tarafından da kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanan 2023 İhracat Stratejisi kapsamında; iş adamları, akademisyenler, öğrenciler ve ünlü tasarımcıların katılımlarıyla 6-7-8 Aralık tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkiye İnovasyon Haftası düzenlenmiştir.  Fakültemizden Ar-Ge Proje Pazarı ve Tübitak projeleri ile İnovasyon sergisine davet edilen öğretim üyelerimiz ve projeleri aşağıda sunulmuştur:

TÜBİTAK PROJELERİ

Development of composite or blend active edible food packaging materials for controlled release of bioactive substances (The Scientific and Technical Research Council of Turkey MAG 108M353)

Prof. Dr. Ahmet Yemenicioğlu

Assoc. Prof. Figen Korel, Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, Res. Assist. İskender Arcan, Res. Assist. Levent Yurdaer Aydemir, Res. Assist. Derya Alkan, Res. Assist. Derya Boyacı, Res. Assist. İlke Uysal Ünalan.

Production, Purification and Immobilization of Lactase Enzymes from Dairy Products (The Scientific and Technical Research Council of Turkey TOVAG-EU-COST 928 104O270).

Prof. Dr. Şebnem Harsa

Prof. Dr. Yekta Göksungur (Ege University), Prof. Dr. Sezai Türkel (Uludağ University), Prof. Dr. Haluk Hamamcı (METU), Res. Assist. Aysun Cebeci Aydın, Assoc. Prof. Candan Gürakan (METU), Assoc. Prof. Canan Tarı (İYTE), Res. Assist F. Işık Üstok (İYTE).

Patlama ve Balistik Tehditlere Karşı Koruyucu Çok Katmanlı Malzeme Sistemlerinin Yüksek Deformasyon Hızlarında Mekanik ve Nümerik Test Metotlarının Geliştirilmesi ve Optimizasyonu

Doç. Dr. Alper TAŞDEMİRCİ, Prof. Dr. Mustafa GÜDEN, Ar. Gör. A. Kıvanç TURAN, Çağrı ERGÖNENÇ, Gözde TUNUSOĞLU

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü – Makine Mühendisliği Bölümü, Dinamik Test ve Modelleme Laboratuvarı