16 Mart 2016

Ne Üretelim? Etkinlikleri ve Proje Yarışması 2016

Ne Üretelim? Proje Yarışması 2002 yılından bugüne İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından her yıl düzenlenen bir proje fikir yarışmasıdır.

Sadece bu yıla özel olarak 23 – 26 Ağustos 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK2016) kapsamında, 25 Ağustos 2016 tarihinde Wyndham Grand Hotel İzmir’de yapılacaktır.

Yarışmanın ana hedefi, yalnızca mevcut olanı kullanabilen değil, yeni bilgi ve teknoloji üretip geliştirebilen, ulusal hammadde kaynaklarını katma değeri yüksek ürünlere dönüştürebilen, yaratıcı ve girişimci gençlerimizin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bir diğer amaç ise, bu gençlerimizi ülkemizin araştırma ve geliştirmeye önem veren sanayi kuruluşlarının temsilcileri ile buluşturmaktır.

Türkiye’deki üniversitelerin tüm bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğrencilerine ve 2016 yılı mezunlarına açık olan yarışmamıza başvurular 1 Mart – 15 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. İzmir dışından gelen katılımcıların konaklama ve yol ücretleri tarafımızdan karşılanmaktadır.

Eğer siz de üniversite yada lisansüstü öğrencisi iseniz veya yeni mezun olduysanız ve bir fikriniz varsa; bu fikriniz kimyasal veya (biyo)kimyasal bir süreç içeriyor ise, yarışmamıza başvurabilirsiniz.

Yarışmaya katılım şartlarımız;

• Lisans, yüksek lisans öğrencisi veya 2016 yılı mezunu olmak,
  • Proje fikrinin  (biyo) kimyasal bir süreç içermesi,
  • Proje fikrinin ürün, yöntem yada süreç yeniliği getiriyor olması ve
  • Proje fikrinin daha önce başka yarışmalarda ödül almamış olması

Ne Üretelim? Proje Yarışması Onursal Başkanı

Prof. Dr. Semra ÜLKÜ

XIII. Ne Üretelim? Proje Yarışması 2016 Başkanları

Prof. Dr. Fehime ÇAKICIOĞLU ÖZKAN ( Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Mehmet POLAT

Yarışma Düzenleme Komitesi

Yrd. Doç. Dr. Asli YÜKSEL ÖZŞEN
Uzman Didem BERKÜN

Yarışma hakkında detaylı bilgi almak isterseniz www.neuretelim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

ne üretelim 2016