9 Eylül 2012

İYTE Mühendislik Fakültesi Kişisel Gelişim Seminerleri Etkinliği

İYTE Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, öğrencilerimizin teknik yönlerinin yanında sosyal yönlerinin de gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 2011 Bahar döneminde konunun uzmanlarınca verilen 6 adet kişisel gelişim seminer etkinliği düzenledi. Personelimize de açık olan bu seminerlerde, çalışanların motivasyonlarını artırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek de hedeflenmiştir.

Etkinliğin ilk semineri, Flama Recruitment International firmasından Aylin Özizmir tarafından verilen ve öğrencilerimizi iş dünyasına hazırlamayı hedefleyen ‘İş Görüşmesi ve Mülakat Teknikleri’  semineriydi.  Ön hazırlık, CV Hazırlarken dikkat edilecek hususlar, mülakat teknikleri ve iş bulmada püf noktalar gibi konuların anlatıldığı seminere özellikle mezun adaylarımızın katılımı yoğun oldu. Yeni Asır Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi tarafından verilen  ‘Toplum Önünde Etkili ve Güzel Konuşma’ semineri ise özellikle etkili iletişimin önemini kavramış personelimizce ilgiyle karşılandı.

Okul ve özel yaşamda dengeyi kurmak, sürdürülebilir başarıyı hedefleyen öğrencilerimiz için gereklidir.   İyi yönetilen zaman da stresi azaltarak,  enerji ve kaynakların kişi için önemli konularda kullanılmasını sağlayacaktır. Sekoya Danışmalık firmasından Olgun Kırçıl da ‘Stres ve Zaman Yönetimi’ başlıklı seminerinde zamanı nasıl verimli kullanarak başarıya ulaşabileceğimizi aktarmıştır.

İYTE’den Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Murat Günaydın ise ‘Etkili Takım Çalışması ve Motivasyon’ seminerinde uyumlu bir ekipte üretkenliğin nasıl arttırılabileceğini çarpıcı  örneklerle sunmuştur.  EDM Eğitim ve Danışmanlık’tan Özlem Bakan’da öfkenin normal her insanda var olduğunu ancak kontrolü ve yönetiminin önemini ve bunu nasıl yapabileceğimizi  ‘Öfke Kontrolü ve Çatışma Yönetimi’ seminerinde İYTE’lilerle paylaşmıştır.  Kişisel gelişim seminerleri dizisinin son seminerinde ise Karabağlar Belediyesi’nden Doç.Dr.Cengiz Üzün ‘Beden Dili’nin Etkili İletişimdeki Rolü’ hakkında bilgiler vererek bu konuda önemli ipuçlarını içeren güzel bir sunum yapmıştır.

Kişisel Gelişim Semineri ilan metni için tıklayınız.