16 Mart 2016

12.Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (23-26 Ağustos 2016)

12. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK2016) 23-26 Ağustos 2016 tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde Wyndham Grand İzmir’de düzenlenecektir. www.ukmk2016.org

1994 yılında yapılan ilk kongreden bu yana her iki yılda bir ülkemizin önde gelen üniversiteleri tarafından gerçekleştirilmiş olan UKMK’nın amacı; kimya mühendisliği mesleğinin paydaşları arasında etkileşimi arttırarak ortak çalışma ve projelerin oluşmasına yardımcı olmak ve üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesine katkı yapmaktır.

İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü olarak Kimyasal veya Biyokimyasal Süreçlerde çalışan Kimya mühendislerinin güncel çalışmalarını sanayici, akademisyen ve genç meslektaşları ile UKMK2016’da paylaşmaya davet ediyoruz.

Ayrıca, 2002 yılından bugüne her yıl İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından yapılan geleneksel ‘Ne Üretelim? Etkinlikleri ve Proje Yarışması’nın (www.neuretelim.com) 13. sü 25 Ağustos 2016 tarihinde UKMK2016 kapsamında gerçekleştirilecektir. Yeni ve sürdürülebilir kimyasal teknolojilerin geliştirilmesinde öz kaynağımız olan girişimci gençlerimizin, UKMK2016 kapsamı ve teması altında, ülkemizin araştırma ve geliştirmeye önem veren sanayi kuruluşları ile buluşturulmasını son derece heyecan verici bulmaktayız.

Ülkemizin gelişime ve katma değer yaratmaya en açık sektörünün sahadaki temsilcilerinden biri olan sizi, büyük bir heyecanla ve üst seviye bir organizasyonla düzenliyor olduğumuz UKMK2016 da aramızda görmekten mutlu olacağız.

UKMK 2016 Onursal Başkanı

Timur ERK ( TKSD Yönetim Kurulu Başkanı)

UKMK2016 Başkanları

Prof. Dr. Fehime ÇAKICIOĞLU ÖZKAN ( Bölüm Başkanı)