10 Nisan 2013

Prof. Dr. Macit TOKSOY Emekli Oldu

Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macit Toksoy Hocamızın emeklilik töreni 4 Nisan 2013 tarihinde Kütüphane Gösteri Merkezi’nde yapıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törenin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Tıhmınlıoğlu yaptı ve Prof. Dr. Macit Toksoy’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek bir plaket sundu. Daha sonra Hocamızın hem eski arkadaşı hem de ilk Rektör Yardımcılığı döneminde birlikte görev yaptıkları 1998-2006 dönemi İYTE rektörü Prof.Dr. Semra Ülkü, eski Genel Sekreter Yardımcısı Semra Marmara, Kütüphane Dairesi Başkanı Gültekin Gürdal, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya ve hem eski öğrencisi hem de arkadaşı olan Fasih Kutluay Hocamızı ve ortak anılarını anlattılar. Tören kokteyl ile sona erdi.

Üniversitemize 14 yıl hem akademisyen hem de Rektör Yardımcısı (1999-2002 ve 2006-2010) olarak hizmet vermiş ve iz bırakan çalışmalar yapmış olan Hocamız 41 yıllık akademik hayatını 28 Şubat 2013 itibari ile noktalamış ve çalışmalarına endüstride devam etme kararı almıştır.

Hocamıza yeni hayatında sağlık ve mutluluklar dileriz.

Prof.Dr. Macit Toksoy’un özgeçmişi için http://web.iyte.edu.tr/~macittoksoy/