29 Haziran 2015

Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri birincilik ödülü almıştır

Fakültemiz Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Bitirme Projesi niteliğinde olan ME402 Engineering Design dersi kapsamında hazırladıkları, “Agrobat isimli Uzaktan Kumandalı Tarım Aracı” proje İzmir Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği “Üniverstelerarası Makina ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri Bitirme Projeleri Sergi ve Yarışması”ında Makina Mühendisliği projeleri arasında birincilik kazanmıştır.

Öğretim üyelerimiz Yrd. Doç. Dr. Onursal ÖNEN ve Yrd. Doç. Dr. Ünver ÖZKOL danışmanlığında öğrencilerimiz Abdullah YAŞIR, Fırat TÜZGEL, Melih KARADUMAN, Faruk ŞERMET, Ayhan ÜLGEN, Ahmet Can YAŞARLAR ve Kemal HASIRCI’dan oluşan ekip kendi tasarımları olan ve üretimini de kendilerinin gerçekleştirdikleri, uzaktan kumanda ile kontrol edilen ve otomatik olarak patates ekimi yapabilen araçlarıyla jürilerden en yüksek puanı alarak 2.000.-TL’lik ödüle de hak kazandılar.

İzmir bölgesi üniversitelerin katıldığı ve yaklaşık 30 projenin yarıştığı yarışmada, proje tasarımlarının yanısıra araçta kullanmak üzere ürettikleri ve kullandıkları biodizel ile de çevreci ve sürdürülebilir tasarımlarıyla öne çıkmıştır.

Proje danışmanı hocalarımızı ve ögrencilerimizi tebrik ederiz.