İlk olarak 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılında lisans eğitimi vermeye başlayan Mühendislik Fakültesinde; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Biyomühendislik, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümü olmak üzere on bölüm bulunmaktadır.

Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümleri lisans derecesi yanında, yüksek lisans ve doktora derecelerini de vermektedirler. Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün ayrıca Ege Üniversitesi ile ortak Doktora Programı bulunmaktadır. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Biyomühendislik, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümleri altında ise henüz açılan program bulunmamaktadır. Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü altında lisansüstü disiplinlerarası program olarak yüksek lisans ve doktora dereceleri verilmektedir.
Bölümlerimizde 1571 lisans ve 781 lisansüstü öğrenci (anabilim dallarında ve Fakültemizce desteklenen disiplinlerarası programlarda) devam etmektedir. Fakültemizdeki lisans öğrencilerimiz Çift Ana Dal ve Yan Dal yapma imkanına sahiptir.
Fakültemizde öğretim üyesi sayısı 92, toplam akademik personel sayısı ise 228′dir. Öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayımızın az olması, küçük ölçekli sınıflarda eğitim faaliyetimizi sürdürebilmemize ve öğrencilerimizin öğretim üyelerimiz ile interaktif bir iletişim içinde olabilmelerine imkan vermektedir.
Amerika’da ABET, İngiltere’de ECUK gibi Mühendislik programlarını akredite etmekle sorumlu kurumların bağlı olduğu Washington Accord’a üye olan MÜDEK tarafından Kimya Mühendisliği (Eylül 2011-Eylül 2018), Makine Mühendisliği (Eylül 2011-Eylül 2018) ve Bilgisayar Mühendisliği (Mayıs 2012-Eylül 2017) Lisans Programları akredite edilmiştir. Bu programlara ayrıca akreditasyon tarihlerine kadar geçerli olmak üzere EUR-ACE Etiketi verilmiştir. Bölümlerimizin almış olduğu bu akreditasyon, yetiştirdiğimiz öğrencilerin ulusal ve uluslararası kalite standartlarını karşıladığını belgelemekte ve mezunlarımızın yeterliliğini hem ülkemizde hem de yurtdışında kanıtlamaktadır.
1998-1999 Eğitim–Öğretim Yılında Bilgisayar, Kimya ve Makina Mühendislikleri Bölümlerine alınan 20’şer lisans öğrencisi ile eğitime başlayan Fakültemizde, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında; 56 öğrenci Bilgisayar Mühendisliğine, 47’şer öğrenci, Kimya Mühendisliğine, İnşaat Mühendisliğine, Elektrik-Elektronik ve Makina Mühendisliğine, 41 öğrenci Gıda Mühendisliği Bölümlerine olmak üzere toplam 285 öğrenci Fakültemiz lisans bölümlerine kabul edilmiştir.
2011 yılından bu yana Mühendislik Fakültesi bölümlerinin ÖSS taban ve tavan puanları şöyledir:

ÖSS SONUÇ TABLOSU

Kurulduğu günden bugüne Fakültemize hizmet eden Dekanlarımız ve hizmet verdikleri yıllar ise aşağıda belirtilmektedir:

Prof.Dr.Semra ÜLKÜ 1996 – 1999
Prof.Dr.Zafer İLKEN 1999 – 2002